Klantcase: Sealoplossing voor geothermie

Sealoplossing voor geothermie

Geothermie: in de basis een duurzame oplossing voor het winnen van energie door warmte uit de ondergrond. Iets minder duurzaam is het wanneer de seals in de pompen, als onderdeel van de geothermische installatie, 4 keer per jaar vervangen dienen te worden. Met een nieuwe seal en seal support systeem verzorgden wij voor onze klant, leverancier van duurzame energie, een langdurige oplossing.

Van waterpomp naar geldkraan

Een geothermische installatie kan niet zonder pompen waarmee warm water wordt opgepompt uit de aardbodem en teruggepompt naar de oorspronkelijke diepte. Een verkeerde keuze van bijvoorbeeld het seal support systeem veroorzaakte lekkages aan het seal. Het drukloze systeem (API plan 52A) zorgde voor een gebrek aan circulatie van de koelvloeistof, slechte smering en koeling en hierdoor een sterke temperatuurstijging van het seal. Het gevolg: een onnodig hoge kostenpost en stilstand van de installatie. Met een installatie bestemd voor de warmtevoorziening in de tuinbouw loopt dit al snel in de papieren.

 

Een passende oplossing

De seals hebben we vervangen voor de Chesterton 2810, een nieuwe generatie heavy-duty dubbel seal. Deze multi-inzetbare mechanical seal is namelijk uitstekend geschikt voor het gebruik binnen nieuwe energiebronnen. De aanpassing naar een API 53A sealplan met vaste tubing zorgde voor een continue circulerende barriervloeistof en betere smering tussen de sealvlakken. Daarnaast hebben we direct de uitlijning van de pomp aangepakt. Zo stond de apparatuur in perfecte conditie opgesteld en inmiddels draaien de pompen met de Chesterton seals al een jaar zonder problemen!

 

De clou van het verhaal

Een specialist inschakelen, die net even verder kijkt, loont. Sellon is uw specialist op het gebied van rotating equipment. Bij tegenvallende standtijd kijken we niet enkel naar de sealoplossing maar ook naar de omgevingsfactoren en het proces om de ideale omstandigheden te creëren voor de apparatuur. Materiaal- en financiële schade kunnen hiermee worden voorkomen. Al meer dan 50 jaar is Sellon uw partner in het verhogen van betrouwbaarheid en verlengen van standtijd aan alle apparatuur waarin afdichtingen een cruciale rol spelen. Van advies tot installatie, van engineering tot aan smart maintenance.

Met welke uitdaging mogen wij u helpen?

Neem gerust contact met ons op… 

Vragen over onze producten of diensten?
Onze specialisten staan u graag te woord.

Contactfoto