Cases

We zijn trots op ons werk en daarom delen we graag enkele klantcases. Benieuwd naar meer referenties? Vraag het ons gerust.

Enorme onderhoudskosten weer onder controle

De standaard seals van onze klant, een papierfabriek in Rhenen, hadden een levensduur van slechts 6-9 maanden. Het vervangen van seals en lagers kost enorm veel tijd. Met een jaarlijkse uitgave van €30.000 per raffinaderij liepen de onderhoudskosten aardig in de papieren. Sellon bood een langdurige oplossing.

Nooit meer onder de plak met smeerolie

Een overmaat aan smeerolie en alsnog liep de ketting van onze klant, fabrikant van betonproducten voor de bouw, niet gesmeerd. Een typisch geval van ‘onder de plak’ zitten. Vuilresten en bagger bleven aan de ketting plakken, waardoor de aandrijving er ook nog eens mee ophield. Met het aanbieden van de juiste producten laten we zien hoe we meer kunnen bereiken met minder.

Het bestrijden van pompschade en verstopping

Een levensduur van een standaard DIN pomp van slechts 2 maanden. Slijtage aan het pomphuis en de waaier. Het abrasieve medium norit heeft onze klant, een groot internationaal zuivelfabrikant, een hoop kopzorgen bezorgd. Tijd om af te rekenen met een onnodig hoge kostenpost.

Een andere koers varen voor de juiste afdichtingsoplossing

Waar de focus binnen de maritieme industrie in het verleden lag op het buitenhouden van water, zijn de vereisten voor een juiste afdichting de afgelopen jaren een stuk veeleisender geworden. Dat geldt ook voor de afdichtingstoepassingen voor thrusters en roerwerken. Met de producten van Chesterton kunnen we vertrouwen op meer dan 100 jaar ervaring binnen deze sector.

Oud, maar nog lang niet versleten

Het reviseren en modificeren van 7 NASH waterring vacuüm pompen op leeftijd. Dat is de uitdaging die we hebben aangenomen van een groot chemiebedrijf in Bergen op Zoom. De pompen zijn 20 tot 40 jaar oud en stonden sinds 2015 stil. In samenwerking met fabrikant NASH hebben we de pompen aan de maatstaven van deze tijd en de eisen van de klant laten voldoen.

Sealoplossing voor geothermie

Geothermie: in de basis een duurzame oplossing voor het winnen van energie door warmte uit de ondergrond. Iets minder duurzaam is het wanneer de seals in de pompen, als onderdeel van de geothermische installatie, 4 keer per jaar vervangen dienen te worden. Met een nieuwe seal en seal support systeem verzorgden wij voor onze klant, leverancier van duurzame energie, een langdurige oplossing.

De juiste afdichtingstape voor waterstofinstallaties

‘Groene waterstof’ kan een belangrijke rol spelen in de energietransitie. Het expertisecentrum EnTranCe | Centre of Expertise Energy, RENDO-Groep en de Hanzehogeschool Groningen werken samen aan een nieuwe technologie om gas te vervangen door groene waterstof voor het verwarmen van woningen. Door aanhoudende lekkages was men op zoek naar een geschikte afdichtingstape. En dat bieden we!

Neem gerust contact met ons op… 

Vragen over onze producten of diensten?
Onze specialisten staan u graag te woord.

Contactfoto