Over ons

Wij zijn Sellon. Een jong familiebedrijf met meer dan 50 jaar ervaring als industriële leverancier en dienstverlener op het gebied van rotating equipment. Met een team van zo’n 15 medewerkers werken wij iedere dag aan het verhogen van de betrouwbaarheid en het verlengen van standtijd van uw rotating equipment.

Sellon kent een lange geschiedenis die is begonnen in 1804 als leverancier van scheepsbenodigdheden onder de naam Vinke in Rotterdam. In 1972 aanvaarde men het agentschap met A.W. Chesterton, als eerste Nederlandse distributeur. Waar de focus eerst lag op scheepvaart zijn we in de jaren ’80 verder gaan uitbreiden binnen de procesindustrie. In 2000 veranderde Vinke van eigenaar en wijzigde de naam naar Sellon. Na de overname hebben we onder leiding van Wim van Stenis ons serviceteam en werkplaats verder uitgebreid. Daarop volgde de verhuizing naar ons nieuwe onderkomen aan de Plaza in Moerdijk. Een plek waar voldoende ruimte is voor het verder uitbouwen van ons specialisme en het uitbreiden van onze services. De huidige focus ligt hiermee op het vergroten van de betrouwbaarheid en standtijd van rotating equipment.

Contact

Werken bij

Van Stenis Group in een notendop

Sellon is onderdeel van de Van Stenis Group. De naam Van Stenis Group is een onderstreping van de intensieve samenwerking tussen Luitec, Startflow en Sellon. Bedrijven die werkzaam zijn in dezelfde industrieën, maar met ieder zijn eigen specialisme. Wat we gemeen hebben? Al onze producten en services zijn gericht op optimaliseren van de “flow” binnen het productieproces. Het verhogen van de standtijd en het doorvoeren van technische en energiezuinige verbeteringen is hierbij ons uitgangspunt. Kortom, onze producten en diensten zijn complementair aan elkaar. Een samenwerking waar u uw voordeel mee kunt doen.

De Van Stenis Group is een onderstreping van de intensieve samenwerking tussen Luitec, Sellon en Sellon. Alle bedrijven zijn werkzaam in dezelfde industrieën, maar met ieder een eigen specialisme. Een samenwerking waar u uw voordeel mee kunt doen.

Startflow is uw industriële leverancier en dienstverlener binnen de procesindustrie. Van advies tot installatie, van engineering tot assem-blage en onderhoud aan componenten en systemen. Startflow ontzorgt u volledig op het gebied van procesafsluiters en pneumatische besturing.

Luitec is uw technische dienstverlener op het gebied van persluchtsystemen, pompen en technische componenten. Op zoek naar complete persluchtoplossingen? Luitec ontzorgt u volledig, van engineering tot montage op locatie en onderhoud.

Van Stenis Services is uw serviceverlener op het gebied van onderhoud aan uw pompen, afsluiters en persluchtinstallaties. Met gebundelde krachten van de monteurs binnen de Van Stenis Group pakken wij het onderhoud en het verhelpen van storingen aan uw installatie procesbreed aan.

Neem gerust contact met ons op… 

Vragen over onze producten of diensten?
Onze specialisten staan u graag te woord.

Contactfoto