Klantcase: De juiste afdichtingstape voor waterstofinstallaties

‘Groene waterstof’ kan een belangrijke rol spelen in de energietransitie. Het expertisecentrum EnTranCe | Centre of Expertise Energy, RENDO-Groep en de Hanzehogeschool Groningen werken samen aan een nieuwe technologie om gas te vervangen door groene waterstof voor het verwarmen van woningen. Door aanhoudende lekkages was men op zoek naar een geschikte afdichtingstape. En dat bieden we!

Op de proef stellen

Onze klant maakt gebruik van het bestaande gasleidingnetwerk voor de distributie van waterstof. Voor de afdichtingen van het leidingnetwerk was men op zoek naar een afdichtingstape geschikt voor waterstof, daar de standaard tape niet voldeed. Met Chesterton 800 GoldEnd Tape boden we een passende oplossing.

Chesterton 800 GoldEnd Tape is een vervormbare draadafdichtingstape van hoge dichtheid, bestaande uit droge PTFE. Het product is bedoeld voor zwaar werk, is scheurvrij en bevat meer PTFE per vierkante centimeter dan elk ander draadafdichtingstape op de huidige markt. De dikte van de tape beschermt tevens de schroefdraadverbindingen van metalen en plastic buizen en bouten. We lieten de GoldEnd Tape door onze klant testen waar die werd toegepast voor het afdichten van koppelingen binnen een waterstof CV-opstelling.

De resultaten

Na de eerste montage heeft er een lektest plaatsgevonden met een elektronische snuffelaar op alle nieuwe koppelingen. Het resultaat: alle koppelingen waarbij de GoldEnd tape is gebruikt zijn na een correcte installatie lekdicht zónder verdere beschadigingen en aantastingen van het rvs. De geslaagde testperiode heeft ervoor gezorgd dat Chesterton GoldEnd Tape nu hèt voorgeschreven product voor montage bij waterstofinstallaties.

 

De belangrijkste kenmerken

Chesterton GoldEnd Tape reageert niet op stoom, water, vloeibare brandstof, koelmiddelen, zuren, alkaliën, alle oplosmiddelen, en gassen waaronder waterstof, zuurstof, ammoniakgas, propaan, butaan en stikstof.

De voordelen:

• blijft vervormbaar
• altijd gebruiksklaar
• vereist minder wikkelingen
• weerstaat scheuren en breuken

Bent u op zoek naar de juiste afdichtingstape voor uw installatie? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij komen graag langs om de superioriteit van de GoldEnd Tape aan u te demonstreren.

Neem gerust contact met ons op… 

Vragen over onze producten of diensten?
Onze specialisten staan u graag te woord.

Contactfoto