Klantcase: Een andere koers varen voor de juiste afdichtingsoplossing

Waar de focus binnen de maritieme industrie in het verleden lag op het buitenhouden van water, zijn de vereisten voor een juiste afdichting de afgelopen jaren een stuk veeleisender geworden. Dat geldt ook voor de afdichtingstoepassingen voor thrusters en roerwerken. Met de producten van Chesterton kunnen we vertrouwen op meer dan 100 jaar ervaring binnen deze sector.

Aan de bak met polymer seals

Het voorkomen van het contact tussen olie en smeermiddelen met het oppervlaktewater is een van de nieuwe milieueisen waar afdichtingstoepassingen aan moeten voldoen. De ontwikkeling van polymer seals in deze toepassingen zijn hiervoor een geschikte oplossing. Met het uitgebreide programma aan polymer seals van Chesterton kunnen afdichtingen van zeer grote diameters worden geproduceerd die geschikt zijn voor aanzienlijke radiale speling.

Bakens verzetten met AWC 800 polyurethaan

Een mooi voorbeeld van een succesvolle toepassing zijn de ontwikkelde seals voor Azimuth Thrusters. Over de afgelopen 25 jaar zijn meer dan 1000 seals geleverd, die veelvuldig worden ingezet voor cargo- en cruiseschepen en sleepboten voor de binnen- en zeevaart. De bewegingen van de thrusters, die naar alle richtingen kunnen roteren, creëren een extra uitdaging voor de seals.

 

Wim van Stenis

Wim van Stenis

Managing Director

“Naast de steeds strengere regelgeving rondom milieuwetgeving blijft de garantie van draai-uren van groot belang. Een schip in de vaart haal je simpelweg niet zomaar even uit de vaart vanwege lekkage aan de schroefas.
Met de hoogwaardige materialen en klant specifieke designs van onze seals weten we de levensduur aanzienlijk te verlengen.”

Met de door Chesterton ontwikkelde 22KN5 seal is de levensduur aanzienlijk verlengd, waarbij lekkage zowel naar binnen als naar buiten wordt voorkomen. Het gepatenteerde materiaal AWC 800 polyurethaan is uitermate goed bestand tegen zeewater en abrasiviteit. Ook is dit materiaal overeenstemmend met Environmentally Acceptable Lubricants (EAL) zoals vastgelegd in the Vessel General Permitting (VGP) legislation.

De voordelen van Chesterton’s polymer-oplossingen op een rij:

  • aanzienlijke verlenging van de levensduur door gebruik van zeer hoogwaardige polymeermaterialen en specifieke profielen
  • uitgebreide engineering, support en productiefaciliteiten, gevestigd in Duitsland, garanderen snelle service en maken korte levertijden haalbaar
  • veel applicatiekennis en ervaring door lokale service en globale expertise
  • ontwikkeling en levering van complete applicatie-specifieke sealsystemen mogelijk voor roterende applicaties

Met meer dan 50 jaar ervaring is Sellon uw specialist binnen de maritieme industrie. Met een uitgebreid assortiment aan polymeeroplossingen kunnen we problemen oplossen waar standaard oplossingen hebben gefaald. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op.

Neem gerust contact met ons op… 

Vragen over onze producten of diensten?
Onze specialisten staan u graag te woord.

Contactfoto