Klantcase: Enorme onderhoudskosten weer onder controle

De standaard seals van onze klant, een papierfabriek in Rhenen, hadden een levensduur van slechts 6-9 maanden. Het vervangen van seals en lagers kost enorm veel tijd. Met een jaarlijkse uitgave van €30.000 per fabriek liepen de onderhoudskosten aardig in de papieren. Sellon bood een langdurige oplossing.

 

Corwin Sagt

Corwin Sagt

Sales Engineer

“De papier industrie in Nederland is een van de schoonste ter wereld. Al jaren werken we met onze klanten in deze industrie samen om de productie nog efficiënter en duurzamer te maken.
Op veel van de applicaties bij onze klanten hebben we de traditionele stopbuspakking al vervangen door mechanical seals.
Samen met het de Spiral Trac zorgt dit voor een flinke waterbesparingen op in het productieproces. Daarnaast levert de split-technologie in Chestertons Split seals een aanzienlijke besparing in onderhoudsuren door de eenvoudige installatie.”

Houtvezels kruipen waar het niet gaan kan

De machine heeft 12 uur koeling nodig voordat men überhaupt kan beginnen met het onderhoud. Reken daar nog 6 uur op bij voor het vervangen van seals en lagers. Hiermee liepen de onderhoudskosten voor onze klant, die in het bezit is van 3 productielocaties, jaarlijks op tot bijna een ton. Onnodig. Het medium -bestaande uit houtvezel en water- is moeilijk te sealen, maar daar hadden wij een juiste oplossing voor.
We boden daarom 442 split-seals van Chesterton aan in combinatie met de installatie van de Spiral Trac. De Spiral Trac is een gepatenteerde asbus, ontworpen om de interne pakkingbus-omgeving bij het seal schoon te houden en dus vrij van houtvezel. Daarnaast zorgt de Spiral Trac voor een aanzienlijke besparing op flushwater. Naast het medium bood ook de temperatuurwisseling een uitdaging. De 6-meter-lange schacht zet uit door de hoge temperatuur. We hebben deze uitzetting van te voren berekend en deze viel binnen de tolerantie grenzen van de 442 split-seals.

Wat levert het op?

Het eerste voordeel van de oplossing zit hem in de installatie. Chesterton is marktleider op het gebied van de split-seal-technologie. Doordat de pompen niet hoeven te worden gedemonteerd wordt er al flink bespaard in arbeids- en stilstandsuren. De 442 split-seal is een zeer compacte seal en eenvoudig te monteren. Daarnaast zorgt de Spiral Trac voor een aanzienlijke besparing van water en verlengt de levensduur van de totale uitrusting.
Een rekensom:
De 442 split-seal in combinatie met Spiral Trac kost €6.350 en heeft, in deze omstandigheden, een levensduur van 4 jaar. De kosten voor een standaard seal, met een levensduur van ongeveer 9 maanden, bedraagt €3.600. Tel daar de kosten voor productieverlies van €15.000 en €5.600 aan onderhoudskosten bij op, en de standaard seal kost ineens €24.240 per jaar. Gekeken naar de levensduur van de Chesterton oplossing betekent dit een besparing van €75.000 per unit (excl. waterbesparing)!
Als specialist op het gebied van afdichtingen kijken we graag net iets verder dan de standaard oplossing. Hierbij is voor ons een besparing op de Total Cost of Ownership leidend.

Wilt u weten welke besparingen u kunt realiseren met onze afdichtingsoplossing?

Laat u informeren en neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem gerust contact met ons op… 

Vragen over onze producten of diensten?
Onze specialisten staan u graag te woord.

Contactfoto