Klantcase: Oud, maar nog lang niet versleten

Het reviseren en modificeren van 7 NASH waterring vacuüm pompen op leeftijd. Dat is de uitdaging die we hebben aangenomen van een groot chemiebedrijf in Bergen op Zoom. De pompen zijn 20 tot 40 jaar oud en stonden sinds 2015 stil. In samenwerking met fabrikant NASH hebben we de pompen aan de maatstaven van deze tijd en de eisen van de klant laten voldoen.

Eerste hulp bij herstel

Om een herstelplan te maken voor revisie en modificering, hebben we de pompen gedemonteerd en geïnspecteerd. Dit hebben wij gedaan in samenwerking met fabrikant NASH. Dit herstelplan bestond onder andere uit: reinigen, demonteren, inspecteren, nameten op toleranties, inspectierapportages optellen, modificaties voorstellen, motoren vervangen i.v.m. nieuwe ATEX omgeving.

Afbreken en weer opnieuw opbouwen

De pompen zijn volledig gereviseerd. Zo werden de pompen volledig gereinigd, gestraald en daarna opnieuw gecoat. Ook werden de pompen voorzien van nieuwe lagers en mechanical seals.

Een specifieke wens van de klant was het verder doorvoeren van standaardisatie van het sealplan. We hebben gekozen voor de 155 Cartridge Seals van Chesterton met flowmeters voor de pompen uitgerust met een enkelwerkende mechanische afdichting. Een uitstekende oplossing voor algemeen industrieel gebruik en daardoor breed inzetbaar en eenvoudig te installeren. Ook is deze seal erg compact wat bij de geringe inbouwruimte van deze pompen een vereiste was. Bovendien past dit sealtype binnen het totale sealbestand bij deze klant. Belangrijk uit oogpunt van standaardisatie.

Voor de pompen uitgevoerd met een dubbelwerkende mechanische afdichting hebben we gekozen voor de 2810 seals met API plan 53A van Chesterton. De 2810 seal is een dubbelwerkende heavy duty afdichting van de nieuwste generatie en is standaard voorzien van RFID. Ook dit type seal past in het standaardisatie programma van de bewuste klant.

Jeroen de Waal

Jeroen de Waal

Product Manager

“Kennis van de applicaties en processen in de chemie is van cruciaal belang om de betrouwbaarheid en veiligheid te garanderen. Daarom investeren we veel in asset management.
Hiermee houden we bij wanneer pompen voor onderhoud komen en welke werkzaamheden er aan zijn verricht. Ook bij oudere apparatuur komen we hierdoor niet snel voor verrassingen te staan.”

Na een testrondje weer terug naar huis

Alle pompen zijn getest bij de testlocatie van NASH in Neurenberg, waarbij de klant aanwezig was. Tijdens deze performance test werden de pompen met een computer gestuurd simuleringsprogramma getest op functionering in het bewuste werkgebied van deze pompen in relatie met de daadwerkelijke proces gegevens. De resultaten van de test waren een onderstreping van de kwaliteit van het geleverde werk.

De pompen zijn inmiddels als complete pomp-skid opgebouwd en officieel afgenomen door de klant, vanzelfsprekend weer geschikt voor hun nieuwe taak.

 

Samen staan we sterker

Het succes van dit project is mede te danken aan de samenwerking tussen Sellon, fabrikant NASH en vanzelfsprekend de technische staf van de eindgebruiker. Door vanaf het begin met elkaar in contact te staan, hebben we deze assets op leeftijd gemodificeerd naar de huidige maatstaven, Ze voldoen nu weer aan de actuele emissie eisen en zijn klaar voor een jarenlang probleemloos functioneren.

Geïnteresseerd in wat we voor uw installaties kunnen betekenen op het gebied van service en onderhoud? Laat u informeren en neem contact met ons op.

Neem gerust contact met ons op… 

Vragen over onze producten of diensten?
Onze specialisten staan u graag te woord.

Contactfoto