Klantcase: Nooit meer onder de plak met smeerolie

Een overmaat aan smeerolie en alsnog liep de ketting van onze klant, fabrikant van betonproducten voor de bouw, niet gesmeerd. Een typisch geval van ‘onder de plak’ zitten. Vuilresten en bagger bleven aan de ketting plakken, waardoor de aandrijving er ook nog eens mee ophield. Met het aanbieden van de juiste producten laten we zien hoe we meer kunnen bereiken met minder.

Zo sterk als zijn zwakste schakel

De ketting wordt gebruikt om betonnen buizen uit de productiehal naar buiten te rollen. Een zware klus, die onder weersomstandigheden en door een zanderige omgeving extra gevoelig is voor slijtage door vervuiling. De smeerolie die werd gebruikt was dik van structuur, waardoor vooral de buitenkant van de ketting en de omgeving werd gesmeerd. Een mooie kans voor vuil en bagger om te blijven kleven. Uiteindelijk kwam het vuil terecht in de aandrijving. Onze klant vroeg naar een oplossing om het terrein schoner te houden en de aandrijving de sparen.

Smeren met Chesterton

Om de oude laag smeerolie te verwijderen hebben we het reinigingsmiddel 274 van Chesterton aangeboden. Een ontvetter voor harde oppervlakken, speciaal voor industriële omgevingen. Ideaal voor het schoonmaken van metalen, kabels en kettingen. Voor de nieuwe smeerolie hebben we gekozen voor topkwaliteit: Chesterton 601. Een olie met een uitstekend doordringend vermogen die automatisch tussen de nauwe speling van de bussen en pennen van de ketting terecht komt. Daarnaast is deze olie bestemd tegen extreme druk, waardoor de olie ook in de ketting blijft zitten onder zware belasting. Het draagvermogen van de kettingen wordt hiermee vergroot. Daarnaast voorkomt de hoge vloeibaarheid van de olie de opbouw van stof en vuil aan de ketting. Deze manier van smeren voorkomt dat vuil zich ophoopt aan de binnen- en buitenkant van de ketting. Door de kritische hechting en langdurige smering is er veel minder smeermiddel nodig en gaat de ketting veel langer mee.

Dennis Jobse

Dennis Jobse

Commercial Technical Advisor

 

“Onderhoudsproducten zoals smeermiddelen en oliën worden vaak gezien als verbruiksartikel. Onterecht in onze ogen want met de juiste oplossingen kunnen deze producten veel betekenen voor de betrouwbaarheid van de installatie en apparatuur. Zo bespaar je door het gebruik van de juiste kettingolie ineens een nieuwe ketting uit. Tel uit je winst!

Het resultaat

Sinds de reiniging en het aanbrengen van de Chesterton 601 smeerolie loopt de ketting soepel, is het terrein schoner en is de aandrijving niet meer uitgevallen. En dat heeft ons een tevreden klant opgeleverd.

(S)meer advies nodig?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Neem gerust contact met ons op… 

Vragen over onze producten of diensten?
Onze specialisten staan u graag te woord.

Contactfoto