Klantcase: Het bestrijden van pompschade en verstopping

Een levensduur van een standaard DIN pomp van slechts 2 maanden. Slijtage aan het pomphuis en de waaier. Het abrasieve medium actieve kool heeft onze klant, een grote internationale zuivelfabrikant, een hoop kopzorgen bezorgd. Tijd om af te rekenen met een onnodig hoge kostenpost.

Wanneer ‘standaard’ onvoldoende blijkt

Het product dat door de pomp stroomt is een emulsie van actieve kool en water. Een zeer abrasieve vloeistof die stolt na het beëindigen van het badgeproces en door stilstand verandert in een keiharde vaste stof. Een grote veroorzaker van verstoppingen, overmatige slijtage en afdichtingslekkages. Onder deze omstandigheden voldeed een standaard DIN pomp met enkele seal niet om de klus zonder problemen te klaren. Sellon bood daarom een langdurige oplossing.

De ideale keuze

We hebben gekozen voor Super Duplex heavy duty pomp. Het staalsoort Super Duplex is nodig om slijtage aan de waaier en de behuizing te voorkomen. Met een heavy duty dubbele seal van Chesterton is lekkage verleden tijd. Het medium is niet-smerend en geeft daardoor problemen aan de sealvlakken. Om dat te voorkomen maken we gebruik van een externe barrièrfluid ter smering. Tenslotte is de pomp uitgevoerd met een lipseals ter bescherming van de lagers.
Ten opzichte van de standaard pomp een serieuze investering. Doordat wij zeker waren van deze oplossing, hebben we een testunit aangeboden aan de klant. Na een testperiode van 6 maanden hebben we de testunit gedemonteerd. De behuizing en de waaier waren vrij van schade. Ook de afdichting was lekkage-vrij. Positieve resultaten.

Ruud Weststrate

Ruud Weststrate

Sales Engineer

“Je zou het niet snel denken maar binnen de farma en voedingsindustrie wordt er gewerkt met erg agressieve en abrasieve stoffen die veel vergen van pompen en afdichtingen.
Naast de nodige eisen op het gebied van hygiëne en FDA certificering moet de oplossing ook het nodige aankunnen op het gebied van slijtage. De oplossingen binnen deze industrieën zijn dan ook zelden standaard.”

Wat levert het op?

De standaard pomp/seal combinatie kost €5.000,- per unit. De kosten om dit type pomp in te blijven zetten bedraagt jaarlijks €11.000,-, bestaande uit de jaarlijkse nieuwkosten en een sealwisseling om de maand.
De investering voor de aangeboden heavy duty pomp/seal combinatie bedraagt €17.500,- per unit. De verwachte levensduur van deze set is minimaal 36 maanden. Dat betekent een besparing van €15.500 per jaar! Onze klant heeft uiteindelijk gekozen om alle 4 de units te vervangen door het heavy duty exemplaar. Dat maakt dat er inmiddels jaarlijks €62.000,- op deze pompen wordt bespaard!

Geïnteresseerd in welke besparingen we voor uw installatie kunnen realiseren?

Laat u informeren en neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem gerust contact met ons op… 

Vragen over onze producten of diensten?
Onze specialisten staan u graag te woord.

Contactfoto